A murit Mihai Șora! Celebrul filosof avea 106 ani!

Mihai Șora a murit la frumoasa vârstă de 106 ani. Soția lui, Luiza Palanciu, a făcut tristul anunț pe Facebook. Mihai Șora s-a căsătorit de două ori, iar din prima căsătorie a avut trei copii. El și scriitoarea s-au recăsătorit în anul 2014.
A murit Mihai Șora
Mihai Șora s-a născut pe data de 7 noiembrie, în anul 1916, și s-a stins din viață chiar astăzi, 25 februarie 2023. Soția filosofului român a postat un mesaj emoționant prin intermediul căruia a transmis cât de mult a înseamnat pentru ea celebrul filosof.
„Iubitule, ai fost fericire pură: nu doar un om frumos, ci Frumusețea însăși, credința, nădejdea și dragostea, cum spune cuvântul apostolic (…) Și niciodată nu-ți voi fi îndeajuns de recunoscătoare pentru tot ce mi-ai dăruit timp de aproape două decenii. Tu m-ai scos de pe șinele destinului meu și m-ai legat ireversibil și armonios de al tău, cu o grație de care numai tu erai capabil și pe care nu mulți pământeni o pot cuprinde cu mintea sau cu inima.”
„Încă nu știu cum va arăta ziua de mâine, nici toate cele care vor urma. E dincolo de puterea mea de acceptare. Unii oameni ar trebui să trăiască veșnic – nu numai în Rai, unde, negreșit, tu vei sta, ci și pe punctul acesta albastru, boțul de apă și humă care plutește în spațiu și pe care opt miliarde de alte făpturi omenești – dar niciuna ca tine – conviețuiesc, se ceartă sau se iubesc, se războiesc ori își sunt – unele, altora – sprijin. E frig fără tine, iubitule. Aziul” a transmis soția lui, Luiza Palanciu.

Citeste si...  Anamaria Prodan și fiica ei, Sarah, divinizate de fanii de pe Internet! „Vă ador!”

Cele mai citete

Dragoeste

Showbiz

Femeia de astazi