Alimentele pe care le mânâncă cei mai fericiți oameni de pe Pământ

Care sunt alimentele pe care le mănâncă cei mai fericiți oameni de pe Pământ. După ce țara lor a fost desemnată, pentru al șaselea an la rând, cea mai fericită din lume, tot mai mulți vor să aplice „rețeta succesului” a statului din nordul Europei.
Care sunt alimentele pe care le mănâncă cei mai fericiți oameni de pe Pământ
Potrivit World Happiness Report , cea mai fericită țară din lume este Finlanda, pentru cel de-al șaselea an consecutiv.
Care este secretul lor? „Fericirea finlandeză” ar avea la bază patru mari elemente: relația strânsă cu natura, durabilitatea, simplitatea ca principiu de viață și, poate cel mai important, dragostea pentru mâncare.
Dieta lor a fost gândită în așa fel încât să ajute organismul să facă față condițiilor dure ale climei din nordul Europei. Simplitatea este prezentă și în gastronomie, iar ingredientele folosite sunt de cea mai bună calitate.
Citește și: De ce Finlanda este cea mai fericită țară. Natura este un prim factor pentru finlandezi
Preparatele preferate ale finlandezilor
Unul dintre preparatele preferate ale finlandezilor este Kalakukko. Are un nume sofisticat, însă este surprinzător de ușor de gătit. Este, de fapt, un aluat din secară umplut cu pește – biban, știucă – la care se adaugă slănină și ceapă. Se pune la cuptor până când aluatul devine crocant.

Oalele de fontă sunt nelipsite din bucătăriile din Finlanda, pentru că în ele se prepară Karjalanpaisti. Este o tocăniță din carne de porc, de vită sau de miel, cu morcovi, ceapă și cartofi. Se servește cu dulceață de afine și pâine de secară.
În topul preferințelor celor care locuiesc în cea mai fericită țară din lume este și Lohikeitto, o supă de somon tradițională, preparată cu praz și cartofi și ornată cu puțin mărar.
Nelipsită de pe masa finlandezilor este Ruisleipa – un tip de pâine de secară. De fapt, statul este cel mai mare consumator de secară din întreaga lume, podiumul fiind completat de Estonia și Polonia.

Citeste si...  Cum arăta Lidia Buble în copilărie: „Să nu râdeți prea mult”

Desertul lor preferat se numește Mustikkapiirakka care se traduce „plăcintă de vară”. Este o tartă de afine, făcută din ficăței și făină de hrișcă sau de secară integrală. În interior are un amestec de afine cu smântână.
Sursa: playtech.ro

Cele mai citete

Dragoeste

Showbiz

Femeia de astazi