ANM: Meteorologii anunță ploi, vijelii şi grindină în România. Care sunt cele mai afectate localităţi din țară?

Recent, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare imediată de ploi, vijelii și grindină pentru mai multe regiuni din România. Acest cod galben este valabil în intervalul orar 14:15 – 15:30 și afectează următoarele zone:
– Județul Suceava, în 9 localități: Baia, Bogdănești, Boroaia, Cornu Luncii, Fântâna Mare, Forăști, Preutești, Râșca, Vadu Moldovei
– Județul Neamț, în 17 localități: Agapia, Bălțătești, Brusturi, Crăcăoani, Drăgănești, Ghindăoani, Grumăzești, Păstrăveni, Petricani, Pipirig, Răucești, Războieni, Târgu Neamț, Țibucani, Timișești, Urecheni, Vânători-Neamț
– Județul Buzău, în 8 localități: Beceni, Cănești, Chiliile, Lopătari, Mânzălești, Odăile, Scorțoasa, Vintilă Vodă
– Județul Bacău, în 6 localități: Ardeoani, Măgirești, Moinești, Poduri, Solonț, Zemeș
Meteorologii au precizat că se vor înregistra averse cu cantități de peste 20…35 L/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil grindină.
Prognoza meteorologică pentru următoarele două săptămâni indică o răcire semnificativă a vremii, cu temperaturi care vor varia între 20 și 28 de grade Celsius. Se anunță vânt cu rafale între 30 și 50 de kilometri pe oră, iar începând cu 7 mai și pe parcursul zilei de 8 mai sunt posibile ploi pe arii relativ extinse. După 15 mai, se estimează o creștere a temperaturilor, cu medii maxime în jur de 25 de grade Celsius.

Citeste si...  Zilele în care găsești cele mai bune oferte: Când să cumperi cele mai ieftine bilete de avion

Cele mai citete

Dragoeste

Showbiz

Femeia de astazi