Biletele de 5 euro pentru vizitarea Veneţiei, un succes

Primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro, a salutat introducerea de joi a biletelor de acces în valoare de 5 euro pentru vizitarea Veneţiei, pe care a declarat-o un succes în cadrul eforturilor de limitare a fluxurilor de turişti care riscă să sufoce oraşul lagunar, transmite vineri, 26 aprilie, agenţia italiană ANSA.
Oraşul impune această taxă în mod experimental, pentru o perioadă de 29 de zile din acest an, când numărul de vizitatori va fi considerabil.
Joi, Italia a marcat sărbătoarea naţională Ziua Eliberării.
Veneţia a înregistrat 15.700 de vizitatori care au plătit biletul de acces în prima zi.
Rezidenţii, navetiştii, elevii şi studenţii, copiii sub 14 ani şi cei care vizitează oraşul cu ocazia unor evenimente sportive sunt scutiţi de obligaţia de a cumpăra biletul de acces, la fel ca şi persoanele care rămân în oraş peste noapte, deoarece acestea plătesc deja o taxă turistică.
„Îmi cer scuze pentru neplăcerile create, dar trebuie să facem ceva pentru a conserva oraşul”, a declarat Brugnaro.
Sute de rezidenţi locali au organizat un protest împotriva biletului de acces în oraş, spunând că acesta transformă efectiv oraşul într-un fel de parc tematic „Veniceland”, notează ANSA.
Biletul a fost introdus prin controale la punctele de intrare din oraş. Vizitatorii de o zi care intră în Veneţia fără bilet riscă o amendă de până la 300 de euro.

Citeste si...  Andreea Marin la cei 48 de ani mai înfloritoare ca niciodată

Cele mai citete

Dragoeste

Showbiz

Femeia de astazi