Brian May – chitaristul trupei Queen, a fost înnobilat de regele Charles al III-lea

Celebrul chitarist și compozitor Brian May a fost înnobilat de regele Charles al III-lea al Marii Britanii, cu titlul de „Sir”, într-o ceremonie la Palatul Buckingham.
 
Membru fondator al Queen, muzicianul a primit titlul de cavaler pentru contribuţiile în domeniul muzicii şi al acţiunilor caritabile. El a participat la ceremonie alături de soţie, Anita Dobson, o fostă vedetă din distribuţia longevivului serial de televiziune britanic „EastEnders”.
Contul oficial de Twitter al trupei Queen a publicat mesajul: „Ridică-te, Sir Brian May! Înnobilarea lui Brian cu titlul de cavaler al Imperiului Britanic a avut loc astăzi la Palatul Buckingham. Brian a primit titlul de cavaler de la Alteţa Sa Regală Regele Charles. Multe felicitări, Sir Brian!”.
Ceremonia a fost marcată şi pe contul oficial de Twitter al familiei regale britanice, printr-o fotografie în care May apare alături de saxofonista YolanDa Brown, înnobilată de asemenea.
Brian May este și doctor în astrofizică
În vârstă de 75 de ani, Brian May se numără printre cele peste 1.000 de personalităţi cuprinse în prima listă de distincţii regale de Anul Nou acordate de regele Charles al III-lea şi anunţată în decembrie 2022.
Amintim, în plus faţă de activitatea muzicală alături de trupa Queen din anii ’70-‘80, May este și astrofizician. El a primit titlul de doctor în astrofizică de la Imperial College London în 2007, după ce în 1970 a luat o pauză de la studii pentru a se concentra asupra muzicii.
Totodată, chitaristul este un suporter vocal al drepturilor animalelor şi un critic al vânătorii. În 2010 a înfiinţat o organizaţie care se cheamă „Save Me Trust” pentru a milita contra vânătorii de vulpi şi de bursuci în UK. Brian May nu este singurul membru Queen care a primit un titlul regal. Toboşarul Roger Taylor a primit titlul de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic în anul 2020. De asemenea, May primise în 2005 titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic.
Amintim, în 2002, Brian May a interpretat imnul naţional britanic „God Save the Queen” de pe acoperişul Palatului Buckingham, la Jubileul de Aur al Reginei Elisabeta a II-a.
Apoi, peste 20 de ani, a concertat alături de Queen la Jubileul de Platină al suveranei britanice, care s-a stins din viață anul trecut.
Citiți și: Queen a lansat o piesă cu Freddie Mercury după trei decenii

Citeste si...  Încă un om atacat de urs în Dâmboviţa

Cele mai citete

Dragoeste

Showbiz

Femeia de astazi