Bruce Willis, diagnostic cutremurător! „Nu există tratament” și nu mai poate juca în filme!

Îndrăgitul actor Bruce Willis pare că nu e așa „Greu de ucis”. Unul din cei mai iubiți actori de acțiune, cel care a îmbogățit PRO TV-ul cu audiențele făcute pe seama filmelor lui, suferă de demență! El și-a început cariera pe scena Off-Broadway, după care a urcat în toate etapele Holywoodului, parcurgând lumea grăbită a televiziunii și ajungând în lumea rafinată a filmului. El a jucat în comedii, drame și filme de acțiune, devenind unul din cei mai cunoscuți actori din lume.
Bruce Willis suferă de demență
Bruce Willis s-a retras din cinematografie acum un an, pentru că nu-și mai putea reține replicile. După ce s-a confruntrat cu dureri de cap, a mers la spital, iar medicii i-au pus un diagnostic crunt, suferind de afazie! Se pare că boala a progresat, iar familia actorului de 67 de ani a făcut un anunț șocant! Actorul suferă de demență frontotemporală (FTD)!
Nu există un tratament pentru această boală, însă familia speră că celebritatea lui îi va împinge pe cercetători să-i găsească leac!
„FTD este o boală crudă de care mulți dintre noi nu au auzit niciodată și care poate afecta pe oricine. Pentru persoanele sub 60 de ani, FTD este cea mai frecventă formă de demență și, deoarece obținerea diagnosticului poate dura ani de zile, FTD este probabil mult mai răspândită decât știm.
În prezent nu există tratamente pentru această boală, o realitate care sperăm că se poate schimba în anii următori. Pe măsură ce starea lui Bruce avansează, sperăm că orice atenție mediatică poate fi concentrată pentru a face lumină asupra acestei boli”, se arată în comunicatul dat publicității de familia sa.
Ce este deemența frontotemporală?
Demntia frontotemporală (DFT) este un tip de boală neurodegenerativă progresivă care afectează în principal zonele frontale și temporale ale creierului. Această boală este cauzată de distrugerea sau moartea celulelor nervoase din aceste zone ale creierului, ceea ce duce la deteriorarea progresivă a funcțiilor cognitive, emoționale și comportamentale ale pacienților.
DFT este o afecțiune rară, care reprezintă aproximativ 5-10% din toate cazurile de demență. Aceasta afectează de obicei persoanele mai tinere decât cele cu Alzheimer, în special între 45 și 65 de ani, dar poate apărea și la vârste mai înaintate.
Simptomele DFT variază în funcție de tipul de DFT, dar pot include schimbări ale personalității, comportamentului sau limbajului, dificultăți în planificarea și organizarea, pierderea empatiei și a judecății, sau tulburări ale vorbirii. În general, simptomele DFT se dezvoltă lent și se înrăutățesc pe măsură ce boala progresează.
Deși nu există un tratament pentru a vindeca DFT, există metode de gestionare a simptomelor, cum ar fi terapia comportamentală sau medicamentele pentru controlul comportamentului sau starea de spirit. Este important ca pacienții cu DFT să primească sprijin și îngrijire adecvată pentru a face față schimbărilor de comportament și a menține o calitate a vieții ridicată.

Citeste si...  El este noul iubit al Ramonei Olaru. Are 25 de ani şi o umple de cadouri pe frumoasa blondină!

Cele mai citete

Dragoeste

Showbiz

Femeia de astazi