Cât costă cafeaua pe care o bea Patriarhul Daniel? Are un nume dumnezeiesc!

Patriarhul Daniel nu bea orice tip de cafea! Sortimentul lui preferat de cafea arabica se numește „Divin” și nu este accesibilă oricui. Cafegiul personal, Gheorghe Florescu (79 de ani) a dezvăluit că de această plăcere vinovată se bucură toți stareții.
Ce a spus cafegiul Gheorghe Florescu?
„Patriarhul bea cafea Divin. Nu numai Patriarhul. Starețul Mănăstirii Putna! Acolo, la Putna, a avut loc o întâlnire, o procesiune religioasă – au venit o grămadă de patriarhi, mitropoliți, episcopi, și aceștia au băut cafea. Prin intermediul unui Vicar Patriarhal, m-au contactat și au băut cafea Divin. Protocolul Mănăstirii Putna prevede cafea Divin și Patriarhul bea cafea Divin”, a spus Gheorghe Florescu.
Cafeaua băută de patriarhul Daniel este una de colecție, cu o savoare intensă, 100% arabica, iar 100 de grame costă 45,99 lei. Astfel că un kilogram ajunge să coste 450 de lei!
„Magicianul cafelei” după cum este denumit Gheorghe Florescu, a declarat că această licoare este de două feluri. „Cafeaua este de două feluri: cafeaua lui Dumnezeu, care este cafeaua arabica, și cafeaua Diavolului, cafeaua robusta. Cafeaua robusta e de cinci ori mai cofeinizată decât cafeaua arabica. Și nu are niciun fel de aromă, decât tărie. Foarte mare tărie, niciun pic de aromă.
Cafeaua arabica, aici e bomba, doar 10% e selecționată. Vă dați seama? Din 70%, doar 10% e selecționată. Cafeaua care inundă piața e neselecționată, nu e aleasă! Nu au, se face manual. Din această cafea, de 10%, doar 3% e de mare calitate”, a mai spus Gheorghe Florescu în podcastul lui Ionuț Vulpescu.

Citeste si...  Rona Hartner are din nou cancer! Medicii au dat verdictul crunt. Cum se simte acum

Cele mai citete

Dragoeste

Showbiz

Femeia de astazi