Cine a fost primul model de videochat din întreaga lume?

În ziua de azi toată lumea a auzit măcar o dată despre videochat, cunoaște pe cineva care chiar este implicat în această vastă industrie sau cel puțin are o idee despre ce presupune conceptul. Dar nu mulți sunt cei care cunosc povestea primului model de videochat din întreaga lume și știu cum a ajuns o simplă tânără să demareze o mișcare atât de puternică.
Americanca Jennifer Ringley este considerată primul model de videochat din întreaga lume, o femeie ca oricare alta, care, în vremea studenției, a avut o idee care a schimbat lumea.
Totul a pornit în anul 1991, când doi ingineri de la Universitatea Cambridge, cam leneși de fel, pentru a scăpa de drumul din camera lor și până la bucătărie atunci când nu exista cafea în fierbător, au inventat CoffeeCam, un program online care urca pe internet o dată la 30 de secunde imagini cu cana în care se fierbea magica licoare. În acest mod, cei doi, știau în orice moment cât de multă cafea există în bucătărie și dacă merită sau nu să se deranjeze să meargă până acolo.
Trei ani mai târziu, în anul 1994, au fost scoase pe piață, pentru publicul larg, primele camere web special create pentru calculatoare, iar un programator de la compania Netscape chiar și-a pus-o la încercare pe a sa creând un website special pentru acvariul său cu pești. Acesta se numea într-un mod nu foarte original FishCam, la fel ca și website-ul cu cafea și transmitea pe internet imagini cu peștii din acvariu.
Iar de la cafea și pești și până la videochat nu a mai trebuit decât un pas. Doi ani mai târziu de la lansarea website-ului cu pești, o anumită Jennifer Ringley, în vârstă de doar 19 ani, a intrat într-un magazin de electronice și și-a achiziționat o cameră web pentru uz personal. Pentru că nu avea prea multe de făcut în cămăruța sa de cămin, ea s-a gândit să-și facă un website unde să încarce în timp real imagini cu viața ei exact așa cum e ea, inclusiv cele mai intime momente ale zile.
În doar doi ani de la lansarea website-ului JennyCam, lucrurile evoluaseră atât de mult încât în anul 1998, Leo Hindery, un popular om de televiziune din America și un susținător înfocat al bisericii catolice zbura către Denver, în statul Colorado, pentru a ține o conferință de presă în care o acuza pe Jenny de imoralitate.
Poate că în ziua de azi ceea ce făcea Jenny nu mai este privit ca ceva ieșit din comun dar la vremea aceea a stârnit atât de multe controverse încât un om de valoarea lui Hindery a considerat necesar să se deranjeze și să țină o prelegere despre ea, ca despre o amenințare asupra umanității. Iar Hindery nu era oricine întrucât la vremea aceea se spunea că valoarea lui de piață se ridică la 70 de milioane de dolari americani.
Dar pe de altă parte, nici Jenny nu mai era de mult un nimeni. De când și-a lansat website-ul și până a intrat în raza lui Hindery, ea a reușit să atingă uimitoarea performanță de două milioane de vizitatori pe zi.
Cât de complicat era să faci videochat în anii 90?
Inițiativa lui Jenny a atras multă atenție din partea iubitorilor de tehnologie, dar și de imagini erotice. Astfel, Jenny a ajuns să aibă o bază extraordinară de fani printre care se numărau și persoane care îi dedicau cântece și poezii, dar și persoane care îi trimiteau înjurii și chiar amenințări cu moartea.
Nu a fost simplu pentru Jenny să facă față unei astfel de presiuni și în anul 2014 a dispărut complet din viața publică a Americii.
Acum se spune despre ea că ar fi luat viața de la capăt, s-ar fi căsătorit și trăiește fericită într-o zonă retrasă, alături de familia ei, lăsând în urmă trecutul și conceptul pe care l-a inventat.

Citeste si...  Lina L s-a transformat într-un cyborg și are un succes nebun pe platforma OnlyFans

Cele mai citete

Dragoeste

Showbiz

Femeia de astazi