Insubordonare? Polițistul obligat să șteargă o poză cu el în uniformă a refuzat ordinul!

Robert Popa, un polițist din Mehedinți, a refuzat să execute ordinul șefului său, care îi cerea să șteargă o poză cu el în uniformă. Polițistul a publicat discuția avută cu șeful, plină de greșeli gramaticale, și a promis că la 10000 de like-uri îi va dezvălui identitatea! El are o pagină cu 14000 de urmăritori pe care îi ține la curent cu tot ce face.
„Să mă sune domnul secretar de stat să o șterg”
Redăm mai jos ce a scris polițistul din Mehedinți pe pagina sa de socializare.
„Șterge poza de o ai în uniformă, e un ordin!
Eram de serviciu și aveam la poveste o poză în care opream un autocar. Mă sună șeful să-mi spună că din dispoziția adjunctului inspectoratului să șterg poza de o am în uniformă. Eu, inteligent din fire, am întrebat care poză pentru că aveam una la profil și una la poveste. Mi-a zis să șterg pozele pentru că așa a dispus adjunctul inspectoratului. Știind că nu este interzis să pozez în uniformă, i-am zis că nu șterg poza și că mă poate suna și adjunctul și nu o șterg. După câteva minute, mă sună un număr de telefon pe care nu-l aveam în agendă. Am răspuns și s-a recomandat a fi adjunctul inspectoratului. Mi-a spus că din dispoziția domnului secretar de stat să șterg poza de o am în uniformă.
⁃ Care dintre poze?, zic eu.
⁃ Poftim?
⁃ Am două, una publică la profil și una la poveste pe care o pot vedea doar prietenii, iar eu nu-mi amintesc să fiu prieten cu domnul secretar de stat pe Facebook.
⁃ Pe ambele!
⁃ Șeful meu mi-a transmis că este dispoziția dumneavoastră să șterg pozele, iar dumneavoastră îmi ziceți că este a domnului secretar de stat. Până vă edificați, să mă sune domnul secretar de stat să o șterg.
⁃ Poftim, să vă sune domnul secretar de stat pe dumneavoastră??!
⁃ Da! – zic și eu răspicat, atât de răspicat încât s-a închis apelul”, a povestit polițistul în prima postare.
În următoarea zi, polițistul a povestit ce s-a întâmplat mai departe.
„M-au obligat să semnez că nu mai pun poze în uniformă pe Facebook!
Imediat după ce am avut curajul să ridic capul din pământ și să nu respect niște ordine comuniste, ordine care nu existau decât în capul împuterniciților de la acea vreme, am fost sunat de șeful meu și mi s-a spus că trebuie să semnez un tabel că am luat la cunoștință să nu mai pun poze în uniformă. Știind că am dreptate, am căutat repede prin toate dispozițiile cu privire la portul uniformei și nu am găsit nimic care să menționeze așa ceva. I-am dat șefului un mesaj pe whatsapp și i-am spus că nu există o asemenea dispoziție, iar tabelul nu l-am semnat pentru că nu are anexată la el dispoziția la care se face referire. Ca să vedeți cât de rău fac aceste funcții de împuternicire, făcându-i pe cei împuterniciți să se creadă stăpâni, iar pe noi niște sclavi pe plantație, mi s-a spus că dispoziția este verbală.
⁃ Knd vi la sediu i ei tabelul si vi cu el la mine, zise șeful meu
⁃ Bine dar tot nu semnez, spun eu în prostia mea.
⁃ Asta e părerea ta…
⁃ Șefu, dacă nu văd dispoziția nu semnez. Dispoziții ilegale nu semnez.
⁃ Cred că vrei să ne stricăm “prietenia”, a dezvăluit polițistul.

Citeste si...  Cătălin Botezatu a recunoscut că are mai mulți copii: „Eu nu mă simt tată, din păcate”. De ce refuză să se afișeze cu ei și să le divulge identitatea

Cele mai citete

Dragoeste

Showbiz

Femeia de astazi