Mario Iorgulescu avea discernământ când a provocat accidentul! A fugit în Italia, pretinzând că suferă de afecţiuni psihice ca să scape!

Mario Iorgulescu, cel care a omorât un tată și a lăsat doi copii orfani, fiind prins drogat la volan, avea discernământ! El a fugit în Italia ca să scape de autorități, susținând că trebuie să fie lăsat liber, pentru că ar avea probleme psihice!
Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a provocat un accident în 2019, după ce a urcat drogat cu cocaină la volanul mașinii sale. El a fugit în Italia, susținând că are probleme psihice, însă autortiățile române au demonstrat că nu suferă de tulburări psihice și că se sustrage de la judecare, conform Tribunalului București, care l-a condamnat inițial la 15 ani și 8 luni de închisoare.
Mario Iorgulescu se agață de presupusa afecțiune psihică!
Instanța notează și indiferența de care a dat dovadă după comiterea crimei, „aceste aspecte arătând o periculozitate sporită a inculpatului, dezinhibiţie şi nesocotirea gravă a normelor de circulaţie rutieră”.
Magistratul arată în motivare că nu suferă de nicio afecțiune psihică, și dacă ar avea s-ar putea trata în țară pe perioada procesului.
„Aşadar, dacă vreun medic, în toată perioada cât inculpatul a deţinut permis de conducere, ar fi luat cunoştinţă de existenţa unor afecţiuni psihice grave de natură a-l declara pe inculpat inapt psihologic să conducă autovehicule pe drumurile publice, avea obligaţia legală să o facă (…)
Astfel de acte medicale din care să rezulte afecţiuni mintale grave nu au fost depuse la dosarul cauzei, inexistenţa acestor acte înainte de evenimentul rutier fiind susţinută de faptul că deţinea un permis de conducere valabil la data evenimentului rutier (…)
Nu se poate accepta în mod rezonabil că părinţii unei persoane ar fi permis acelei persoane cu tulburări mintale grave să aibă acces la un astfel de vehicul puternic, care se poate transforma oricând într-o armă a crimei, fără a exista riscul de a pune în pericol nu doar viaţa propriului copil, dar şi a altor persoane, şi de a se supune totodată riscului de a fi acuzaţi de săvârşirea unei complicităţi morale la săvârşirea unei infracţiuni contra vieţii”, a menționat magistratul.

Citeste si...  Antonio și Maria vor să devină părinți: „Mi-am dorit mereu un băiat!”

Cele mai citete

Dragoeste

Showbiz

Femeia de astazi