Măsura halucinantă pe care Stolojan o vrea aplicată pensiilor! Ce taxă consideră că ar trebui să plătească pensionarii?

Fostul prim-ministru liberal Theodor Stolojan are o pensie foarte mare, de care s-a legat chiar el! Află cuantumul acesteia, și ce nu îi convine la ea!
Theodor Stolojan este de acord cu plătirea contribuției la sănătate!
Theodor Stolojan a declarat că i se pare normală măsura guvernului de a taxa pensiile! Pentru orice pensie peste 4000 de lei, românii vor plăti o contribuţie la sănătate de 10%. Lui Stolojan i se pare o aberaţie să nu o plătească. El a criticat actualul regim fiscal, spunând că este „total incoerent” şi că pensiile speciale sunt „o porcărie făcută de politicieni”.
”Eu sunt pensionar, am o pensie de 5.000 de lei, am fost prim-ministru… pe bază de contribuţie. S-a introdus din 1 ianuarie 2022, că ce depăşeşte 4.000 de lei, voi plăti contribuţiile de sănătate. Sunt perfect de acord, mi se părea o aberaţie să nu plătesc contribuţiile de asigurări de sănătate”, a afirmat Stolojan, precizând că ”toţi pensionarii, dacă au o pensie mică, trebuie să plătească statul pentru el, dacă vrea să îl scutească de plata contribuţiei”.
”Vă întreb ce înseamnă că circa 350.000 de oameni sau 400.000 câţi sunt în sectorul de construcţii sunt scutiţi de contribuţia de 10% pentru sănătate? În construcţii, noi nu avem preţuri fixe. (…) E normal ca eu acum să subvenţionez tot ce înseamnă construcţiile în România, inclusiv construcţia de locuinţe de lux, construcţia de restaurante, de spaţii de birouri. (…) Am ajuns într-un regim fiscal total incoerent, total inechitabil. Nu suntem o ţară extrem de bogată, subvenţionâm tot ce înseamnă construcţiile în România”, a spus Stolojan.
Theodor Stolojan, împotriva pensiilor speciale!
Theodor Stolojan a criticat şi pensiile speciale, spunând că sunt ”o porcărie făcută de politicenii români, grupuri de interese care au putut determina Parlamentul să ia astfel de măsuri”.
„Pentru ce trebuie să ia primarul pensie specială, de ce judecătorul? Pentru că el oricum are un salariu mare. (…) Putem da şi noi parlamentarilor, judecătorilor, dar contează măsura, în toate. Noi am ajuns în situaţia aberantă în care cumulează în ultimul an, bagă bonusuri, şi ajung cu pensia mai mare decât salariul”, a explicat liberalul.
 

Citeste si...  Celebra creatoare de modă Adina Buzatu s-a tunat din nou! Și-a făcut buze de rățoi, la fel ca ale lui Donald Duck!

Cele mai citete

Dragoeste

Showbiz

Femeia de astazi