Mihai Neșu a împlinit 40 de ani! Statul român îi dă o pensie infimă!

Fotbalistul Mihai Neșu a împlinit vârsta rotundă de 40 de ani! Pe 10 mai 2011, Fotbalistul a suferit o accidentare cutremurătoare care l-a lăsat paralizat în scaunul cu rotile. Mai mult, soția nu a rezistat și l-a părăsit, după ce l-a văzut în mare dificultate! Are noroc de statul olandez, pentru că statul român îi oferă o pensie mizeră!
O zi din viața lui Neșu
Neșu este un om foarte puternic, reușind să se recupereze partial de la accidentarea la coloană. Mai mult, el încearcă să-i ajute și pe alți copii nevoiași, care se află în situația lui, pentru care construiește un centru de recuperare.
„Mă trezesc dimineața la 7, mă ajută sora mea și cu o doamnă asistentă să fac baie, să mă îmbrac. Doamna asistentă îmi gătește micul dejun, mănânc, după aceea mă duc pe șantier. Mai am două zile pe săptămână masaj, dimineața, și atunci mai întârzii pe șantier. Dar, în principiu, stau pe șantier vreo 3-4 ore, după aceea mă duc la fundația actuală să fac și eu terapie două ore, apoi mă întorc acasă, unde mai lucrez una-alta, mă mai relaxez. Seara, de obicei, cel târziu la 21:00 – 21:30 mă pun în pat, mă mai uit un pic la televizor și mă culc. Programul ăsta îl tot repet în afară de duminică, atunci când chiar am un program de odihnă.”
L-a iertat pe Alje Schut, cel care l-a lăsat infirm!
Un om este cu atât mai mare cu cât reușește să ierte, iar Neșu demonstrează că are o înțelegere supraomenească!
„N-am mai vorbit cu el de ceva timp. Cred că i-a fost foarte greu. Am mai zis eu într-un interviu, cred că el nu știe ce bine mi-a făcut întâmplarea asta. Nu el, propriu-zis, că el n-a avut nicio vină, ci întâmplarea asta. În contabilitatea vieții mele, ce s-a întâmplat e un plus, chiar dacă la prima vedere pare ceva rău și greu de dus.
Știu că lui i-a fost foarte greu atunci, după accident, dar acum sper să să fi trecut peste asta, are și el o familie frumoasă. Eu niciun gând n-am avut atunci, după accident, să învinovățesc pe cineva pentru ce mi s-a întâmplat.” a declarat Neșu.
Pensie de 100 de euro din partea statului român!â
Mihai Neșu susține că pentru persoanele cu handicap, viața este una foarte grea, iar banii nu ajung. El primește din partea României numai 100 de euro îndemnizație, și 300 de euro pentru însoțitor! El are noroc de legislația din Țările de Jos, de unde ridică o pensie de 3000 de euro.
„Fiind accident de muncă, atunci beneficiez de pensia din Olanda care mă ajută destul de mult să mă descurc. Nu mă ajută total, fiindcă am cheltuieli destul de mari cu tot felul de lucruri care îmi trebuie mie într-o lună, dar, slavă Domnului!, am mai avut și bani puși deoparte din fotbal și încă nu s-au terminat. Dar nici nu mai e mult.
Practic majoritatea persoanelor cu dizabilități, dacă n-au condiții financiare bune, e foarte greu să trăiască. Și eu am foarte mulți prieteni cu dizabilități cu care vorbesc și le știu viața și știu cât le greu părinților lor să-i să-i ajute și să le ofere toate condițiile.” a încheiat Neșu.

Citeste si...  Loredana Gorza, o artistă și o afaceristă de succes

Cele mai citete

Dragoeste

Showbiz

Femeia de astazi