O bunicuţă de 84 de ani din Alba a fost prinsă furând 3 pateuri şi câteva plicuri de ciocolată caldă dintr-un magazin! Ce verdict au dat judecătorii?

O bunicuță în vârstă de 84 de ani din Alba a trecut printr-o situație disperată după ce a încercat să fure trei pateuri și șase pliculețe de cafea. Prejudiciul cauzat a fost în valoare de 26,06 lei.
Bătrânica a fost achitată!
Cu toate acestea, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au decis să ceară renunțarea la urmărirea penală a acestei femei, fapt care a adus o soluție umană în această situație nefericită. Judecătorii au fost impresionați de drama prin care trecea bătrâna și au decis să acționeze cu empatie.
În data de 30 martie 2022, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au aprobat cererea procurorilor și au anulat procesul împotriva femeii. Magistratul de cameră preliminară a subliniat faptul că aceasta era o femeie în vârstă și că prejudiciul cauzat nu era unul major. De asemenea, prejudiciul a fost recuperat, ceea ce a redus consecințele faptei sale.
”Probele administrate în cauză au relevat că, suspecta, în vârstă de 84 ani, la data de 19.10.2022, în jurul orei 11:00, în timp ce se afla în incinta unui magazin, a luat de pe rafturi trei conserve — pate de gâscă și șase plicuri instant ciocolată La Festa, pe care le-a ascuns în buzunarul de la geacă. Ulterior, suspecta a trecut de casele de marcat fără a achita produsele, fiind oprită la ieșirea din magazin de către agentul de pază”, se precizează în hotărârea instanței.
Valoarea prejudiciului produs a fost în valoare de 26,07 lei, acesta fiind recuperat prin restituirea bunurilor sustrase. ”Judecătorul constată că nu există interes public în urmărirea faptei, faţă de conținutul faptei, modul și mijloacele de săvârșire, scopul urmărit și împrejurările concrete de săvârșire, urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii, eforturile organelor de urmărire penală necesare pentru desfășurarea procesului penal prin raportare la gravitatea faptei și la timpul scurs de la data săvârșirii acesteia, reţinând şi existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal și gravitatea urmărilor produse”, se mai susține în hotărâre.

Citeste si...  Oana Sârbu a vorbit despre dragoste și căsătorie, la 30 de ani de la divorț: „Îmi plac poveștile de iubire cu dor și așteptare”

Cele mai citete

Dragoeste

Showbiz

Femeia de astazi