Paco Rabanne, celebru designer, a murit la 88 de ani

Celebrul Paco Rabanne, pe numele său întreg Francisco Rabaneda Cuervo, a murit la vârsta de 88 de ani. Cunoscut pentru design vestimentar și parfumuri, el a strâns o avere de peste 215 milioane de dolari. Pe lângă pasiunea sa, el a mai obținut venituri considerabile din restaurante și dintr-un brand de votcă.
„El a făcut parte dintre cele mai vizionare figuri din moda secolului XX şi moştenirea sa va rămâne o sursă constantă de inspiraţie”, au scris reprezentanții Paco Rabane pe Facebook.
Paco Rabane, inovator!
Paco Rabanne a fost fiul unui general andaluz pe nume Francisco Rabaneda Postigo, care a fost împuşcat în Santoña (Cantabria) în 1937. Mama sa era bască a fost şi ea militantă şi membră a conducerii Partidului Comunist din Spania. S-a mutat la vârsta de cinci ani în Franța. A studiat Arhitectura la Şcoala Naţională Superioară de Arte Plastice de la Paris. Înainte de a fonda celebrul brand, el a lucrat pentru creatori precum Givenchy, Balenciaga sau Dior.
Prima colecție de costume a lansat-o în 1963. El a inclus în costume materiale neobișnuite precum plasticul, hârtia sau aluminiul. Brandul său a devenit parte a grupului spaniol Puig în 1986.
În 1999, Paco Rabanne a anunțat că renunţă la creaţiile haute couture, dedicându-se altor arte și filosofiei.
Rabanne a fost distins cu National Fashion Design Award în 2010 pentru „inovaţia sa şi contribuţia în toate domeniile culturii secolului XX”.

Citeste si...  Cizmele care te vor face să râzi! Sunt la modă chiar acum! Costă „doar” 350 de dolari!

Cele mai citete

Dragoeste

Showbiz

Femeia de astazi