Patriarhia România crește o afacere de proporții în turism

Patriarhia România va crește în anii care vin o afacere de proporții în turism. Astfel, oficialii bisericii au făcut publice planurile unui centru de activități cu tineretul, un adevărat resort turistic. Acesta va fi construit în orașul Pantelimon, de lângă București, iar informațiile au ajuns în spațiul public cupă ce Patriarhia a lansat în SICAP un contract de 131 milioane lei pentru proiectare, construcții și asistență tehnică.
Centru de activități cu tineretul “Sfântul Ilie Tesviteanul” se va face pe amplasamentul format din teren și 13 corpuri clădire în degradare unde a funcționat o unitate militară până în 2010 și care este, în prezent, proprietatea Patriarhiei. Proiectul beneficiază de finanțare europeană, fiind inclus în PIDS – Programul lncluziune și Demnitate Socială 2021-2027.
Intervenții propuse pentru reamenajarea și refuncționalizarea amplasamentului din strada Răscoalei nr. 3- 5, orașul Pantelimon sunt:
A. Corpurile de clădire existente C1, C2, C3 și C4 vor fi supuse demolării și refacerii pe același amplasament și vor avea următoarele funcțiuni:
– C1 – Bibliotecă cu ateliere didactice
– C2 – Teatru
– C3 – Cazare
– C4 – Restaurant și cazare
– C5 – Centru de informație
– Corpul de clădire C6 se va demola.
B. Corpuri de clădire nou propuse:
B1 – Sală de conferințe
B2 – Sală de sport
B3 – Anexă (depozitare, spălătorie, vestiare, grupuri sanitare)
B4 – Cabină de pază.
Ofertele se deschid în 6 iunie.

Citeste si...  Cutremur în televiziune! Teo Trandafir a semnat cu un nou post: Parcă-i vis

Cele mai citete

Dragoeste

Showbiz

Femeia de astazi