Raed Arafat: românii vor fi avertizați prin Ro-Alert, în cazul unei rachete rusești!

Raed Arafat a anunțat că sistemul Ro-Alert poate furniza informații prețioase românilor, în cazul unei amenințări armate. El a transmis că nu există motive de îngrijorare legat de rachete.
Raed Arafat, despre rachetele rusești!
„Dacă primim informația că o rachetă se îndreaptă către țara noastră, populația poate fi atenționată prin Ro-Alert.
Însă, chiar dacă se trimit foarte repede și sunt primite, în majoritatea cazurilor, înainte, există și posibilitatea ca mesajele Ro-Alert să apară concomitent sau după eveniment. Din fericire, până în prezent nu a fost cazul, dar da, pentru obiectele căzătoare sau pentru orice situație care amenință populația, se pot trimite mesaje Ro-Alert”, a declarat Raed Arafat.
Chiar dacă se trimit extrem de repede și sunt primite, în majoritatea cazurilor, înainte, există și riscul ca mesajele Ro-Alert să apară concomitent sau chiar după eveniment.
Școlile sunt sigure în caz de cutremur?
În ceea ce privește siguranța din școli în caz de cutremur, Arafat consideră că unitățile de învățământ ar trebui să organizeze, cel puțin o dată pe an, simulări.
„Eu cer și colegilor de la inspectorate județene să ia legătura cu școlile ca să organizeze aceste simulări, nu numai Ministerului Educației”, a menționat Raed Arafat.

Citeste si...  Ce mai face, și cum și-a surprins susținătorii Andreea Grădinaru?

Cele mai citete

Dragoeste

Showbiz

Femeia de astazi