Românca Mihaela Florea, Campioană Mondială la Microsoft Office, la doar 18 ani!

Mihaela Florea, o adolescentă în vârstă de 18 ani, a adus o mare onoare României, câștigând Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, secţiunea Excel, de la New York. Ea a concurat cu tineri talentaţi din întreaga lume şi a reuşit să obţină medalia de aur!
Mihaela Florea, campioană mondială la Microsoft Excel!
Mihaela a fost întotdeauna interesată de calculatoare şi de cum funcționează acestea, fiind fascinată de programul Office încă din copilărie, atunci când lucra constant în Word şi PowerPoint, învățând toate secretele acestora. La Colegiul Naţional „Gh.M. Murgoci“ din Brăila, ea şi-a dezvoltat cunoştinţele şi abilităţile în domeniul informaticii, obţinând numeroase premii, printre care trei medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Naţională de Tehnologie a Informaţiei.
Câştigarea Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist a fost o performanţă de excepţie, care a venit în completarea realizărilor sale anterioare. Mihaela a declarat că competiţia a fost dificilă, mai ales că a fost la o secţiune mai grea, pe Excel, unde sunt multe formule şi diagrame. Cu toate acestea, ea a făcut tot ce a putut şi a reuşit să câştige premiul, deşi nu se aştepta la asta. Nivelul de dificultate al concursului a fost foarte ridicat, iar premiul obţinut a făcut-o să se simtă foarte mândră.
„Asta mi-a dat putere”!
Detaliile au făcut diferenţa în concurs, iar Mihaela şi-a pregătit cu atenţie şi meticulozitate lecţiile încă din primii ani de şcoală. Această migală a ajutat-o mult în timpul competiţiei, la fel şi studiul intens. Ea recomandă adolescenţilor de vârsta sa să înveţe Excel, pentru că programul este folosit aproape în toate domeniile.
„La un interviu de angajare, le va folosi în CV să aibă cunoştinţe medii de Office. Şi certificările pe care le obţii sunt importante. Pe mine m-au motivat foarte mult, pentru că ai resurse pe care poţi să le obţii, simulări pe care poţi să le faci. Poţi face tot felul de lucruri interesante cu acele aplicaţii. Din afară, pare foarte uşor şi foarte clar totul, dar de fiecare dată descoperi câte un lucru nou în Excel, iar asta îţi dă o putere destul de mare. Se pot face programări, dar şi jocuri în PowerPoint. Mereu sunt surprinsă plăcut de setările pe care le au aceste programe şi ce se poate face cu ele“, declară Mihaela Florea.
Mihaela a promovat examenul de Bacalaureat cu media 9,80 şi a fost admisă la cinci universităţi de top din Marea Britanie, alegând să studieze știința calculatoarelor la Universitatea din Southampton. După absolvirea facultăţii, ea nu exclude posibilitatea de a face un master. Ea visează să devină dezvoltator web şi să se concentreze pe crearea de site-uri. Nu ştie încă dacă va rămâne în Marea Britanie sau va reveni în ţară, după finalizarea studiilor, deoarece se pot schimba multe în următorii ani, atât în viaţa ei personală, cât şi în situaţia Angliei, mai ales după ieşirea din Uniunea Europeană. „O să-mi lipsească familia, prietenii, depinde şi dacă voi reuşi să mă acomodez acolo. O să vedem“, a încheiat tânăra noastră campioană!

Citeste si...  Delia era să fie bătută de un băștinaș din Ethiopia!

Cele mai citete

Dragoeste

Showbiz

Femeia de astazi