Veste proastă pentru internauți! TikTok va fi interzis curând

TikTok este fără doar și poate platforma care a luat cea mai mare amploare în ultima perioadă. Aplicația construită în China a reușit să depășească Instagram, Facebook, Linkedin sau Snapchat, dar nu toate lucrurile par să fie roz pentru cei care au dezvoltat un adevărat gigant IT.

Din motive bine întemeiate, aplicația TikTok nu va mai putea fi folosită în Canada. Decizia îi vizează doar pe angajații guvernului federal, astfel că restul populației va avea acces, în continuare, la această platformă.

Decizia are legătură cu securitatea informațiilor guvernamentale și reducerea riscului unei scurugeri, care ar putea afecta ulterior. Se pare că o analiză în acest sens a demonstrat că metodele de colectare ale datelor de pe aplicație îi predispune pe utilizatori la atacuri cibernetice, astfel că reprezintă un risc pentru protecția informațiilor din guvernul federal.

Urmează aceași decizie și în Uniunea Europeană?

Aceeași decizie ar putea să fie luată și în Uniunea Europeană, unde TikTok ar putea să fie interzis din cauza riscului de a refuza ca aplicația chinezească să respecte regulile legislației impuse. Această decizie ar putea să se ia de la 1 septembrie.

Citeste si...  Eugenie Bouchard, probleme cu transpirația într-o zonă intimă!

Cele mai citete

Dragoeste

Showbiz

Femeia de astazi